تهران- ایرنا- مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی با تشریح اهمیت کارکردها و ظرفیت‌های این خبرگزاری در حوزه پژوهش‌های خبری گفت: اداره کل پژوهش و بررسی‌های خبری ایرنا باید به عنوان مغز متفکر سازمان کارکرد اندیشکده و اتاق فکر ایرنا را داشته باشد.

دکتر سید ضیاء هاشمی در جمع مدیران، سردبیران، خبرنگاران، پژوهشگران و کارکنان دفتر پژوهش و بررسی‌های خبری و در مراسمی که به مناسبت گرامیداشت هفته پژوهش برگزار شد با بیان اینکه تنها وظیفه این خبرگزاری تولید خبر نیست، تاکید کرد:‌ تحلیل خبر و انجام پژوهش‌های خبری با بهره گیری از روش های علمی نیز از وظایف ایرنا و مکمل نقش تولید خبر است.
وی ضمن تاکید مجدد بر نقش پژوهش در تولیدات ایرنا گفت: وضعیت اجتماعی و سیاسی در کشور به گونه‌ای است که بخش پژوهش خبرگزاری جمهوری اسلامی باید تبدیل به اتاق فکری شود که کارکرد اندیشکده داشته باشد تا بتواند جایگاه رفیع این خبرگزاری را به عنوان یک سازمان هوشمند ارتقاء دهد.
هاشمی اضافه کرد: باید در نظر داشت که پژوهش برای سازمان مهم و لحاظ کردن دیدگاه‌های کارشناسانه همکاران ایرنا در این زمینه برای تولید «ایده نو» و «خلاقانه» بر مبنای موازین علمی از اهمیت شایان توجهی برای مدیران این مجموعه برخوردار است.
وی ضمن تاکید بر اهمیت پژوهش و تحلیل در کنار تولیدات خبری اظهارداشت: در دنیای امروز مسائل پیش‌روی خبرنگاران از حیث تنوع و تراکم در حال افزایش است و از این نظر توقع از پژوهش هم بیشتر خواهد بود.
مدیرعامل ایرنا با اشاره به شرایط بعد از اعتراضات و ناآرامی‌های اخیر کشور در پی افزایش قیمت بنزین افزود: هم‌ اکنون در حال پشت سرگذاشتن پیامدهای مسائل آبان‌ماه هستیم اما مهم‌تر از آن اخبار، تحلیل‌هایی است که در این زمینه مطرح می‌شود، لذا صرفاً تولید خبر در این زمینه کافی نیست و تحلیل خبر اهمیت ویژه‌ای دارد تا بتواند نیازهای انواع مخاطبان را تامین کند.
هاشمی ادامه داد: در آستانه انتخابات مجلس نیز قرار داریم؛ مساله‌ای که در شرایط کنونی بسیار مهم است و مسائل خبری و تحلیلی پیچیده‌ای نیز پیش‌روی آن خواهد بود.
وی با بیان اینکه باید با نگاهی باز از لحاظ تولید محتوای رسانه‌ای به مساله انتخابات پرداخت، تاکید کرد: باید با استفاده از ظرفیت نخبگان کشور مسائل انتخابات را به صورت علمی مورد بررسی قرار داد و از ظرفیت نخبگانی کشور استفاده بیشتری برد.
هاشمی همچنین گفت:‌ از دیگر مسائل پیش‌روی جامعه در وضعیت کنونی آلودگی هوا است که از استانداردهای مشخص عبور کرده و به جزئی از معضلات روزمره و رایج ما بدل شده است؛ آلودگی هوا و تبعات ناشی از آن فضای آموزشی و اقتصاد کشور را تحت تاثیر قرار می‌دهد که از این حیث ورود رسانه برای جریان‌سازی و برجسته کردن آن نزد افکار عمومی و مسئولان و نیز ارائه راهکارهای سازنده، ضروری به‌ نظر می‌رسد.
«پدرام الوندی» معاون خبر ایرنا نیز در این نشست ضمن تاکید بر نقش ویژه دفتر پژوهش‌ و بررسی‌های خبری در خبرگزاری ایرنا اعلام کرد: این دفتر هم ‌اکنون در سطح رسانه های کشور یک نهاد «پژوهشی ویژه» است که دو نقش «پژوهشگری» و «خبرنگاری» را به‌طور همزمان انجام می دهد و از اهمیت شایان توجهی برخوردار است.
وی ادامه داد: تلاش‌هایی در این زمینه به منظور بازتنظیم ماموریت‌های بخش پژوهش انجام شده که نتیجه آن را می‌توان در مسیر خروجی خبر مشاهده کرد و این امر نشانه توانمندی مجموعه پژوهش در ایرنا قلمداد می‌شود که خود، محصول دانش و توانمندی تمامی کارشناسان است.
«آرمین امیر» مدیرکل دفتر پژوهش‌ و بررسی‌های خبری نیز ضمن تاکید بر نقش مهم پژوهش‌های خبری در خبرگزاری ایرنا عنوان کرد: باید تلاش کرد رویکرد خبری به رویکرد آکادمیک و دانشگاهی نزدیک‌تر شود و از این لحاظ بر غنای محتوای خبری بر پایه رویکردهای علمی و دانشگاهی بیافزاییم.
در ادامه جلسه برخی کارکنان دفتر پژوهش ایرنا نیز برخی مسائل و پیشنهادهایی را مطرح کردند.
در پایان جلسه از زحمات آقای «فرهاد روشن» که به افتخار بازنشستگی نائل آمده، تجلیل و از چهار نفر از پژوهشگران دفتر پژوهش و بررسی های خبر ایرنا نیز قدردانی شد.
آقایان «بهروز اشرف‌سمنانی»، «محمد تقی‌زاده» و خانم‌ها «پونه پورقاسمی» و «الهام تدین» پژوهشگرانی بودند که در این جلسه مورد تقدیر قرار گرفتند.

ر ع 1693
۴ دی ۱۳۹۸، ۱۶:۱۴

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.